torstai 18. lokakuuta 2012

Keskiviikko päivistä parhain

Ulkona sataa kaatamalla vettä. Normaalisti rupeis vaan vituttaa tommonen keli mutta ei tänään. Reippahasti lampsin autokoululle tai oikeestaan niitten tallille. Onnistuin kastelemaan sukat jo parin minuutin kävely matkalla. Ajo kuteet niskaan ja ei muuta, kun pyörän kyytiin. Suuntana on ahveniston moottorirata. Päästiin hämeenlinnaan ni rupes olemaan jo hihat märkänä ja kypärä tiputtaa vettä naamalle minkä kerkiää. Siinä sitten hetki harjoteltiin käsittelykokeen tehtäviä ennen varsinaista koetta. Autokoulun opettaja varotteli hirveesti, että älä aja lujaa ja muista jarruttaa pehmeesti. Joojoo meni sanat toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Normaalit nopeudet vaan kehiin. Käsittelykokeessa ois pitäny kattoo tutkalla niitä nopeuksia mutta eipä niitä katottu. En tiiä johtuko sitten tosta kelistä, että saatiin ajaa melki mitä vauhtia vaan. Ite jännitin eniten pujottelu tehtävää missä pitää tehä ympyrät oikeelle ja vasemmalle. Siinä sit ajeltiin niitä tehtäviä ja tutkinnon vastaanottaja katteli vieressä. Sain kaikki tehtyä ja sit porukka keräskin ne kartiot pois ja homma oli siinä. Tehtävät meni siis läpi ihan heittämällä ja oon kyl niin ylpee ittestäni.

Kävi hyvä tuuri, kun saatiin ajaa heti siihen perään ajokoe. Yleensä sen pystyy suorittaa vasta viikon päästä käsittelykokeesta. Lähettiin sitten katsastuskonttorilta motarille ja sieltä keskustaan. Käytiin kääntymässä keskustassa ja ajeltiin jotain ihan ihme reittiä takasin päin. Huomaa kyllä, että en oo hirveesti noilla hämeenlinnan "sivu" teillä kulkenu... Parikymmentä minuuttia siinä ajossa meni. Huomauttamista tuli pään kääntämisestä. Kääntelin kyllä päätä kaikissa mahollisissa tilanteissa koska arvasin, että ne on tarkkoja sen kanssa. Mutta kai sitä ois pitäny kääntää pää pöllö tyyliin ympäri ni ois varmaan kelvannu. No läpi meni kuiteskin. Lähettiin sit ajelemaan viel tiiriöstä turenkiin päin. Oli kyllä niin mahtava olo, kun läpäs noi kokeet. Vaikka vaatteet olikin kastunu vesisateessa läpimäriks mutta sekään ei haitannut. Kivointa tässä on kuitenkin se, kun saa ihmisille hehkuttaa että nyt on kortti. Enään vaan puuttuu se moottoripyörä. Ens kesää odotellessa. Sillon on sitten oma pyörä käytössä.

Kyllä mulle yritettiin kaupata tota autokoulun moottoripyörää mutta en kyllä osta. Ties monta kertaa sekin on kaadettu. Ja aattelin ostaa ittelleni jonkun 1000 cc pyörän. Autokoulun pärrä oli reilu 600cc. Täytyyhän siinä menopelissä tehoa olla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti