perjantai 29. marraskuuta 2013

Älä osta mitään

Radion kautta kuulin, että tänään on älä osta mitään päivä. Itellä tilipäivä joten maksoin laskut (vakuutusmaksut vajaa 400e. Sit pitäis viel rokottaa kopukka, katsastaa auto jne. Ihan sama mitä hankin niin menee n. 100e. Ihan älytöntä rahan menoa taas..) ja kävin ruokakaupassa. Ostin myös joululahjoja. Se siitä älä osta mitään päivästä. Omalta osalta tämmönen päivä on niin sanotusti turha. Sillä en kuulu niihin ihmisiin jotka käy joka päivä kaupassa. Tai viettävät törsäävää elämää. Itse kannustaisin ihmisiä pitämään älä osta mitään viikon. Siinä on jo monelle haastetta. " No, kun kaikki loppuu" "mun on pakko saada toi" on turhankin tuttuja lauseita. Jos kaupat on päivän tai kaksi kiinni niin ihan paniikissa mennään edellisenä päivänä ostoksille. Hamstrataan kärry täyteen tavaraa ja mietitään, että pärjätäänkö me nyt varmasti näillä. Syökö ihmiset oikeesti niin paljon vai meneekö ruoka vaan loppujen lopuks roskiin. En tiedä.

Kaupasta puheenollen kävin tänään siis prismassa ja yritin henkisesti varautua sihen reissuun. Moni on varmasti kuullut tai lukenut ärsyttävimmät facebook käyttäjät listan. No saman voi tehdä kaupassa olevista ihmisistä. Löydätkö itsesi näistä?

1. Valtaat koko maito hyllyn kun et osaa päättää otatko kevyttä- vai rasvatonta maitoa.
2. Huudatat sitä Purjopetteriäs siellä kaupassa, kun se haluu karkkia ja uusimman pleikka pelin. Purjopetteri on 3v ja painaa 50kg. "Eiks ookkin sulonen lapsi?"
3. Valtaat ostoskärryillä koko käytävän. "Moikka Martta! Ei ollakkaan nähty aikohin. päläpäläpäläpälä jne" ja ne ei liiku siitä mihkään.
4. Laahustat käytävällä hitaammin, kun aivoton zombi.
5. Kassajonossa tökit kärryillä jaloille ihan vaan huomaamattomasti
6. Kassajonossa, kun maksan omia ostoksiani niin tullaan hönkimään niskaan. Varmasti näät kortin salasanat ja kaikki. Rupeen yleensä tässä kohtaa hidastelemaan mahdollisimman paljon. Ens kerralla taidan pyytää niskaan hönkijää maksamaan mun ostokseni.
7.  Parkkipaikalta lähteminen ja sinne saapuminen on ylitsepääsemättömän hankalaa. Liikennesäännöistä mitään hajua ja sokkona sekaan. " Ai pitiks mun väistää, kun tuun kolmion takaa?"

Tekis mieli vaan huitoo ihmisiä kauppakopalla päähän. Toiset osaa vaan olla niin tyhmiä. Varmasti jotakuta muuta ärsyttää taas mun tekemiset mutta niistä ei nyt tässä kohtaa puhuta.

Viime päivien vaatetus näyttänyt kutakuinkin tuolta. Talvi on niin tylsää aikaa vaatetuksen puolesta. Hmm, minkäköhän takin sitä laittais päälle? Joo toi rotsi niskaan mikä oli eilenkin ja toissa päivänä ja sitä edellisenä. Pidän sitä siis koko talven. Mulla on täällä uus paitakin. Oota kaivan sen eka villapaidan ja muitten alta. Enkä ymmärrä miten mua voi paleltaa niin hirveesti. Tänäänkin mittari näytti -4. Tuntuu, että ulkona oon ihan jäässä. Kuviakin kun otin niin sormet oli hetkessä ihan jäässä. Ja viel on koko talvi edessä. Onneks mun emp pakettini tuli tänään. Tilasin ihanan hupparin. Vaikuttaa lämpimältä mutta saa nähä miten käy kun ulos menee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti