torstai 31. heinäkuuta 2014

Tki - Savonlinna - Kuopio - Tki

Viimeistä lomaviikkoa viedään. Lähdettiin tiistaina moottoripyörillä kohti Savonlinnaa. Siellä käytiin Olavinlinnassa. Oon muksuna ollut ennenkin tuolla kaupungissa mutta jostain syystä en linnaan päässyt vaikka muut siellä kävi. Tuli tämäkin asia korjattua ja nyt on tuolla käyty. Mentiin semmonen opastettu kierto juttu siellä. Opas oli vähän omituinen. Tai ei siin muuten mitään vikaa mutta se tyyli jolla puhui rupes ärsyttää. Sama, kun kertoisit lapselle tarinaa ja eläydyt siihen niin että puhut erilaisilla äänillä. En tiiä tajuatteko pointtia mutta miksi ei voi puhua ihan normaalisti..Piti ottaa linnasta kuva sieltä pois lähtiessä mutta en muistanu. Linnassa oli mukavan viileä mutta ulkona todella kuuma. Varsinkin, kun joutui ajokamoja kantamaan käsissään. Linnasta poistuessamme rupes tihuttamaan ja hetken päästä satoikin kaatamalla ukkosen jyrähdellessä. Mikäs sen mukavempi sää ajaa.

Savonlinnasta lähdettiin ajamaan Kuopiota kohden. Aurinkokin kerkes hetken paistaa, kunnes rupes taas satamaan. Se on hienon näköstä kattoo kauemmas, kun näkyy vaan tummia pilviä. Samalla mielessä toteat, että kohta kastuu. Ei mennyt montaa minuuttia, kunnes rupes satamaan ihan kaatamalla. Nauratti, kun osa autoista ajoi tien sivuun sateen takia. Ite jatkoin vaan matkaa. Ajohousut ei pitänyt vettä täydellisesti vaan päästi jo osan läpi. Niitten pitäis olla vedenpitävät mutta ei näköjään kahta kaatosadekuuroa kestä. Päätin ajaa Kuopioon asti vaikka rupes olemaankin hemmetin kylmä märkien vaatteien takia. Pääsin abc:lle ja ei muuta, kun vessan kautta vaatteita vaihtamaan. Lattialle jäi vaan lammikko vettä, kun vaihdoin paikkaa. Puhelin ei oikein tykännyt sateesta ja otti itteensä. Kosketus ei toimi kunnolla ja kosteutta meni näytön väliin/alle.

Meillä oli mökki varattuna matkailukeskus rauhalahdesta. Mökki oli leikkimökin kokoinen ja siellä olikin kaksi sänkyä sekä pöytä.

                                                              Pyöräparkki

Mä tykkäisin viettää enemmänkin aikaa noissa leirintäalueilla. Niissä on vaan sitä jotain. Ollaan aikoinaan reissattu enempikin ympäri suomea ja tullu oltua monella eri leirintäalueella. Olis kiva lähtee ihan asuntovaunun kanssa kiertämään.

Keskiviikkona käytiin Kuopion keskustassa seikkailemassa. Ensimmäisenä Puijontornilla kattelemassa maisemia. On se vaan kaunis kaupunki.


                                                                 Etsi kuvasta motskari

Kotimatka kesti kauan. Kumpikaan ei oikein jaksanut ajaa ja pysähdyttiinkin muutamaan otteeseen huoltamoilla. Koko matkalta kertyi kilometrejä 885,8. Jos ens kesänä lähtiskin vähän pitemmälle matkalle...

5 kommenttia:

 1. miepä bongasin siut savonlinnassa :)

  VastaaPoista
 2. no kyl täytyy sanoa että erotut hienolla tavalla massasta :D

  VastaaPoista
 3. Heh, Tuo Olavinlinnan kierros on tullut tutuksi itselleni asuttuani 8 vuotta Savonlinnassa, suosittelenkin kaikille että jos Englanti taittuu niin kannattaa osallistua aina lontoonkielisille opastetuille kierroksille, niissä ei tuota turhaa lässytystä ole vaan yleensä kierroksella naureskellaan kovastikkin. ^^ Olen miettinyt monesti että johtuuko tämä huima ero vain ja ainoastaan kielellisestä erosta. Esim. englanniksi monen asian sanominen on helpompaa kuin Suomeksi. Jep meni wähän offtopikiksi mutta, kivaa luettavaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy seuraavalla kerralla ottaa tuo englanninkielinen opastus. Kai tuo selostus riippuu vähän oppaastakin. Samat asiathan niillä on kerrottavana mutta kukin tyylillään : )

   Poista