maanantai 29. syyskuuta 2014

Loma kuulumiset Lefkaksen saarelta

Nyt on lomat lomailtu ja arki alkoi. Matkakohteena meillä oli Lefkaksen saari ja kaupunkina Nidri. Vai pitäiskö sanoa, että kylä. Lähdettiin lauantai iltapäivällä reissuun ja perillä oltiin vasta pimeen tultua. Ensimmäisenä "kokonaisena" lomapäivänä käytiin vesiputouksia katsomassa. Kyltin mukaan matkaa oli 3km. Ei tainnut pitää ihan paikkaansa. Käveltiin pitkän matkaa kunnes tuli kyltti, että 800m. Siitä taas pitkän matkaa ja tuli uus kyltti 300m. Toi 800m tais olla pari kilsaa ja 300m lähempänä kilometriä. Tarviiko tommosia huijaus mittoja sinne laittaa. Kysynpähän vaan. Vesiputous on aika kuiva tähän aikaan vuodesta. Keväällä oli ollut kovempi pauhu.Nää oli parhaimmat rappuset ikinä. Ihan liman ja saven peitossa. Kaide oli puuta ja se oli mädäntynyt niin, että kun siihen koski se siirtyi metrin sivuun.Perjantaina käytiin kokeilemassa miltä tuntuu roikkua varjon kanssa veneen perässä. En tiiä mikä tän suomenkielinen nimi on. Eli valjaat päälle ja valjaat kiinni varjoon. Moottorivene kiihdyttää ja narua löystetään. Hetken päästä oot 200m korkeudessa. Kyllä oli päheetä. Purjeveneetkin näytti pieneltä ylhäältä katsottuna. Suosittelen tätä kokeilemaan jos ei korkeita paikkoja pelkää. Kyyti oli erittäin tasaista.


Hotellista näkymää. Meri näkyy kauempana kuvassa. Ei pöllömmät maisemat.Suurinosa päivistä meni altaalla tai meren äärellä löhöten ja krääsä putiikkeja kierrellen. Paikalliset leipomot tuli koluttua läpi ja ostettua jos jonkinmoista herkkua. Maailman parasta suklaakakkua, pasteijoita, pipareita jne. Ne kaikki oli vaan niin hyviä. Hinnasta puhumattakaan. Suomessa saat maksaa leipomossa ittes kipeeks, että saat kahvin ja pullan. Tuolla oli valtavan kokosia leivonnaisia eurolla.


Maailman parasta suklaakakkua. Pohja oli niin kosteaa, että tuintui melkein taikinalta. Vaikka mä pystyn makeaa syömään todella paljon mutta tästä kakkupalasta puolet teki jo tiukkaa. Se oli niin makeeta. Teki mieli tuoda tätä pellillinen kotiin. Nam!


Mun hiuksista tuli aika paljon kommenttia reissun aikana. Lähinnä tuosta väristä. Ykskin mummo tuli hipelöimään niitä ja selitti kreikaks jotain. Mitään en ymmärtäny mut kauheesti se hölötti ja hymyili..


Yhtenä päivänä lähdettiin lautalla Meganissin saarelle. Kerettiin olemaan lautassa hetki, kun rupes vettä satamaan. Ja sateelle ei loppua näkynyt. Siinä meni se päivä. Syöden ja sisätiloissa oleskellen. Seuraavana yönä oli ukkosmyräkkä. Salamoi paljon ja jyrähteli siellä täällä
                              Pikkupaatti jolla saarelle mentiin

                        Ja sitä vettä sato ja sato

Reissu oli kaikinpuolin oikein onnistunut. Saaresta olisi saanut parhaiten hyödyn irti, kun olisi vuokrannut auton. Mutta rantaloma tekee aina hyvää, kun suomessa alkaa kylmenemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti