lauantai 27. kesäkuuta 2015

Lävistykset. Montako niitä nyt olikaan?

Kirjottelin aikoinaan tatuoinneista ja niiden merkityksestä. Tällä kertaa kohteena lävistykset.

Perinteisin kysymys on, että sattuuko? Toiset vastaa, että mitäpä luulet kun neula menee sun ihosta läpi. No joo jokainen sietää kipua erilailla. Toinen saattaa olla tippa linssissä lävistäessä ja toinen ei huomaa edes kipua. Oma kanta tähän on se, että se ei satu vaan nipistää. Jos ihminen lävistyksen haluaa niin kyllä sitä nyt sen sekunnin kipua kestää.
                                                         Vuoden 2008 pärstä.

Itselläni on 10 lävistystä naamassa. Saattaa kuulostaa paljolta ja sitähän se kyllä on. Itse tottunut tuohon pärstään joten tuo määrä ei tunnu paljolta. Toki tuolla kadulla saa ihmisiltä pitkiä katseita. Sitä en tiedä onko se lävistysten määrän takia vai esimerkiksi ison ja kirkkaan septumin takia. On siihen tuijottamiseen muitakin syitä. Monesti ohi mennessä kuulee kun kaverille kuiskataan: "Näitkö ton naaman?" En ole kuuro joten kuulen kyllä nuo kommentit ja näen, kun "huomaamattomasti" tuijotetaan. Lue: Tuijotetaan silmät pyöreänä mahdollisimman pitkään. Kun katson takaisin niin käännetään äkkiä katse muualle ja hyvä, että ei ruveta viheltelemään muina miehinä..

Itsellä kivuttomin lävistys oli septum. Siitä eräs naispuoleinen henkilö sanoi, että sehän rusahtaa hirveesti kun se tehdään. Tällä kyseisellä henkilöllä ei tainnut olla tietoa, että mihin kohtaan se reikä tehdään. Ei keskelle nenää...
Microdermalit olleet myös ihan mukavia laittaa. Reijän teko vähän nipisti. Korun paikoilleen laitto oli osassa helppoa. Osassa piti taas tehdä töitä, että saadaan levy kokonaan ihon alle.

Ensimmäisenä sain vanhempien luvalla ottaa kulmakorun tai napakorun. Tietysti kulmakoru, koska eihän se napakoru mihkään näy. Seuraavaksi otin kaksi lävistystä alahuuleen. Nimeltään snake bite. Ikää oli 16v ja otin ne synttärilahjaksi itselleni. Äitini tykkäs hyvää, kun mitään lupia kysynyt häneltä. Hetken se kiros mutta ei sen kummempaa. Mummuni oli kameran kanssa vastassa, kun se luona kävin. Sekin ihmetteli koruja. Sen jälkeen, kun noita lävistyksiä on tullut lisää niin eipä ole sukulaiset mitään kommentoineet.
Seuraavana alahuuleen keskelle koru. Samana vuonna tuli myös ylähuulen keskelle koru. Oli vuosi 2009 ja lävistyksiä 5 naamassa. 2010 septumi ja oikeaan poskeen koru. Loppuvuodesta myös vasempaan poskeen lävistys. Ylähuulen keskimmäinen koru lähti 2010 alkuvuodesta. Kiitos työharjoittelun jossa piti ottaa korut pois. Meni työpäivän aikana reikä umpeen. Survoin korun läpi ja ylähuuli turvoksissa. Seuraavana päivänä taas duuniin ja koru pois. Se olikin sitten ummessa päivän päätteeksi.
2012 ylähuuleen oikealle koru ja sille kaveri vasemmalle puolelle 2013. Kielikorusta en tiedä minä vuonna sen otin. Koulusta olin kuitenkin päässyt ennen, kun sen hankin. 2014 keräiltiinkin microdermaleita 7 kappaletta käteen. Nättejä koruja mutta toisaalta vittumaisia. Lähinnä tuo käsi nyt ei parhain paikka ole noille. Ottaa osumaa ja ärtyilee helposti.


Septum on 6mm tällä hetkellä. Vähän hidasta tuon venytys verrattuna korviin. Korvanlehteä pystyit helposit venyttää pari milliä/viikko. Nenässä teki välillä kipeetä survoa millin isompi koru vaikka edellinen ollut jo kuukausia.


 Onko mulla joku syy siihen, että naamassa on noin paljon lävistyksiä. Ei ole. Niitä on kertynyt vuosien varrella ja jokseenkin koukuttuneesti suunnittelee aina seuraavaa. Toisaalta taas tykkään, kun ihmiset katsoo paheksuvasti. Mikä ton naamaa vaivaa. Jo perinteeksi muodostunut vitsi on, että: "mitä sun nenästä valuu?" Sillon, kun mulla oli keltainen nenärengas niin ihmiset kysyi, että valuuko mulla räkä nenästä. Juu sitähän se.. 

Vielä tahtoisin ylähuuleen keskelle korun. Microdermalit on myös nätin näköisiä naamassa. Tässä asiassa taasen työt haittaa harrastusta.

Onko lukijoilla hyviä vai huonoja kokemuksia lävistyksistä?

2 kommenttia:

 1. Haluttaisi muakin aloittaa septumin venyttäminen... Oikeestaan aika addiktoivaa puuhaa, kun aloin venyttää mun korvia niin iski innostus kaikkien reikien laajentamiseen. :D

  Mulla on 4 lävistystä (+ korvat) joista vain septum on näkyvissä. Siitä odotin saavani huomautuksia - koska "sonnikoru" - mutta ihme kyllä mulle ei olla tultu sanomaan mitään, vaikka kyllä nyt joku on ehkä saattanut tuijottaa. Ärsyttävää silti, ei lävistetytkään ihmiset kommentoi/tuijota lävistämättömiä.

  Uimahallissa nyt tosin yleensä kerään mummojen sekä äitien halveksuvia katseita ja joudun supinan kohteeksi, koska mulla on nännilävistykset. Sinänsä huvittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä jännä miten sitä aina innostuu korviakin venyttämään. "jos nyt muutama milli vielä". Kunnes huomaa, että on jo yli 20mm.

   Poista