perjantai 14. elokuuta 2015

Lomakuulumisia

Loma loppuu ja maanantaina alkaa taas työt. Lomaa kertyi pari viikkoa. Tuntuu niin lyhyeltä ajalta, kun on tottunut neljään viikkoon. Täytyy olla tyytyväinen, että on edes lomaa. Tarkoituksella pidin loman elokuun puolella. Nää suomen kesät on ollut tämmösiä, että alkuun sataa vettä tai on kylmä. Tämä vuosi sen taas todisti. Kesä- ja heinäkuu todella kylmää. Nyt elokuussa vasta lämmennyt.  Lomallani on ollut vähintään 20 astetta lämmintä ja vettä on satanut vain yöllä tai illalla lyhyen kuuron.

No mitäpä sitä sitten lomalla tein?

Maanantaina lähti mopedi käyntiin ja suuntana Kuopio. Pysähdyttiin Mikkeliin ostoksille. Löyty muutama kiva toppi mutta en tiiä millaselle ihmiselle ne on suunnattu. Päälle laittaessa tuntui kovin kireältä kainalo-kainalo linjalta. Oli se koko s tai l niin yhtä pinkeää kaikki.

Oon niin lyhyt ihminen, että en pystyny kauaa pitämään tankkilaukkua siinä missä kuuluis. Joutuu liikaa nojaamaan, että ylttyy ohjaustankoon. Tietysti jos tavaraa olis ollut vähempi niin laukkukin olis matalammalla..


Kuopiossa oltiin Rauhalahden leirintäalueella. Tällä kertaa oli mökki varattuna kahdeksi yöksi. Jokseenkin aika ajanut ohi tuosta hökkelistä mutta toimiva silti. Käytiin seikkailemassa keskustan alueella. Eipä sieltäkään mitään löytynyt vaatekaupoista. Tuli käytyä veneilemässä kallavedellä. Samalla syötiin muikkuja. Oli hyvää pitkästä aikaa. Täällä etelässä asuessa tuntuu, että maisemat on pelkkää peltoa. Ohan täälläkin vettä mutta siihen ei ilmeisesti kiinnitä huomiota niin.
Kotiin ajeltiin muutaman mutkan kautta ja tuntui että matka kesti ikuisuuden. Tais siinä 8 tuntia mennä. Älkää kysykö miten tommoseen matkaan saa niin paljon kulutettua aikaa. Pysähdeltiin ja katteltiin maisemia.Muutaman päivän sai löhötä kuopion jälkeen kunnes piti lähteä laivalla Ruotsiin. Mentiin viking linellä. Pieni pettymys oli tuon paatin ravintoloista. Muutama ravintola sekä buffa. Mä en kovin nirso ole mutta missään ei tuntunut olevan passelia ruokaa. Menut todella suppeita. Muutama lämmin ruoka ja se oli siinä. Syötiin siis maissa. Mentiin ravintolaan jonka lista näytti hyvältä. Sisällä huomattiin, että paikka on aivan täynnä. Ruuan on pakko olla hyvää jos väkeä reilusti. Ja niin se ruoka olikin hyvää. Otin hampurilaisen johon sai ottaa vielä salaattia kylkeen. Kerrankin oli ranskalaisissa reilusti suolaa. Ihan sama mistä käyt perunat ostamassa niin kukaan ei osaa laittaa suolaa tarpeeks. Jos kippaat 2kg perunaa rasvakeittimeen niin se pieni ripsaus ei riitä sitä suolaa. Mutta joo pisteet tuolle puljulle ehdottomasti.

                                    Oli hyvää!
Mie nostan hattua tämmöselle ihmiselle joka jaksaa olla paikoillaan. Sillan toisessa päässä oli patsaaksi pukeutunut tapaus. En tiedä kauanko nää on aina jossain samassa paikassa liikkumatta. Itellä ei pokka pitäis.


Vanhassakaupungissa oli hienon näköisiä rakennuksia. Muutenkin tykkään noista mukulakivistä kadulla. Kaupatkin on jotenkin houkuttelevampia, kun myyjät on levittänyt tavaroita ulos kaupan eteen. Käytiin monessa kaupassa sillä periaatteella, että jos näytti houkuttelevalta niin lampsittiin vaan sisään. Ainoa vaate hankinta oli housut/legginssit reivikaupasta. Olishan siellä ollut muutakin kivaa mutta rahapussi otti vastaan.

Käytiin vielä morticiassa, kun päästiin Helsinkiin. En tiedä onko valikoima huonontunut vai onko vaan porukkaa käynyt paljon ostoksilla. Hirveesti eri vaatteita mutta yhtä vaatekappaletta oli se yksi myynnissä. Jotenkin vähän oikeita goottivaatteita..

Loppuun vielä arvoituksena onko kuvassa jonkun eväät vai vr:n sivubisnes.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti